fre. mar 24th, 2023
Innebandy VM dam

Innebandy VM för damer är en turnering som har spelats sedan 1997 och som hålls vartannat år i december månad. Turneringen spelas runt om i världen och för det mesta i Europa, där även många av de deltagande länderna kommer ifrån. I den kommande upplagan av damernas innebandy-VM 2023 kommer 16 lag att delta, däribland självklart Sverige, som har en lång tradition av att vara ett av de starkaste lagen.

Historik

Det första världsmästerskapet i innebandy för damer hölls i Gävle 1997, och sedan dess har turneringen vuxit i popularitet. Förutom de stora mästerskapen spelas också mindre turneringar runt om i världen, bland annat EuroFloorball Cup som är en klubbturnering för damer. Under åren har flera lag visat sig vara framgångsrika i turneringen, men Sverige har sedan 2007 dominerat mästerskapen och tagit hem VM-guldet åtta år i rad. Andra starka lag inkluderar Finland, Schweiz och Tjeckien.

Lag

Vid VM 2023 kommer 16 lag att delta, inklusive följande lag: Sverige, Finland, Schweiz, Tjeckien, Norge, Danmark, Lettland, Polen, Estland, Japan, USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Singapore och Sydkorea. Sveriges damlandslag har dominerat innebandyvärlden de senaste åren och har visat att de är det bästa laget när det gäller. Andra starka lag inkluderar Finland, som är kända för sin taktiska spelstil och intensiva försvar, samt Schweiz som har en stark tradition av innebandy och har haft flera framgångar i turneringen.

Resultat

Sverige har dominerat damernas innebandy-VM de senaste åren, och har tagit hem VM-guldet åtta år i rad sedan 2007. Andra framgångsrika lag inkluderar Finland, som har vunnit silver och brons flera gånger under mästerskapets historia, och Schweiz som har haft flera framgångar i turneringen. Vid VM 2023 är det förväntat att Sverige kommer att vara favoriter igen, men det finns också flera andra lag som kan utmana om mästerskapet.

Tittaralternativ

För de som vill följa damernas innebandy-VM finns flera olika alternativ. SVT Play kommer att sända mästerskapet live, och det kommer också att finnas möjlighet att följa mästerskapet via olika streamingtjänster. På livesport.com kommer det att finnas möjlighet att följa alla matcher och se resultat i realtid.

Slutsats

Damernas innebandy-VM är en spännande turnering som har vuxit i popularitet sedan det första mästerskapet spelades 1997. Sverige har dominerat turneringen de senaste årtiondena – vi får se om någon kan sätta emot!

Av Lars B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *