fre. mar 24th, 2023
rönnby innebandy

Innebandy är en av de mest populära sporterna i Sverige och Rönnby innebandy är en av de mest framgångsrika klubbarna i landet. Klubben har vunnit flera titlar och har en imponerande historia i ligan. I denna artikel kommer vi att titta på Rönnby innebandy och dess prestationer, spelare, matcher och träning.

Historia

Rönnby IBK grundades 1991 och har sedan dess varit en av de mest framgångsrika klubbarna i landet. Klubben har vunnit flera SM-guld och har haft flera spelare i landslaget. Klubbens damlag spelar för närvarande i Allsvenskan, den näst högsta ligan i Sverige, och herrlaget spelar i Division 1. Rönnby innebandy är också en populär klubb bland ungdomar och har en mycket aktiv ungdomsverksamhet.

Spelare

Rönnby innebandy har haft flera framstående spelare genom åren. En av de mest framgångsrika spelarna är Elin Thörnberg, som är fostrad i Örebro Innebandy . Thörnberg valde att flytta till Rönnby och Västerås för att utvecklas som innebandyspelare och studerar nu Naturvetenskap på Widenska Gymnasiet och går NIU-programmet för innebandy. Andra framstående spelare som har spelat för klubben är Sofia Joelsson, Linnéa Sjöberg och Anna Wijk.

Matcher

Rönnby innebandy har spelat flera viktiga matcher under säsongen 2022/2023. Höjdpunkterna från några av dessa matcher finns på klubbens officiella webbplats. Den senaste matchen var mot Pixbo Wallenstam och höjdpunkterna från denna match kan ses på webbplatsen. Klubben spelar också regelbundet mot andra lag i Allsvenskan och Division 1.

Träning

Rönnby innebandy lägger stor vikt vid träning och har ett mycket professionellt träningsprogram. Klubben tränar flera gånger i veckan och har också individuell träning för spelarna. Tränarna arbetar hårt för att utveckla spelarnas färdigheter och förbereda dem för matcher. Klubben har också en välutrustad träningsanläggning som möjliggör högkvalitativ träning.

Ungdomsverksamhet

Rönnby innebandy har en mycket aktiv ungdomsverksamhet och erbjuder en innebandyskola för flickor och pojkar födda 2016 [3]. Skolan hålls på Nybyggeskolan och kostar 1000 SEK/säsong. Ingen föranmälan krävs och det går bra att börja vilken vecka som helst. Klubben strävar efter att utveckla unga talanger och ger dem möjlighet att utvecklas som spelare.

Av Lars B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *